Zoeken

Trouwen in de winter

Trouwen in de winter

Zo’n 90 procent van de huwelijken vindt plaats tussen april en oktober en dat betekent dus dat zo’n 10 procent tussen november en maart trouwt. Er zitten dan ook best veel voordelen aan het trouwen in het rustige winterseizoen. 

De trouwbranche is in het drukke seizoen eigenlijk redelijk verzekerd van voldoende werk en opdrachten. Vaak moet je er al heel vroeg bij zijn om de leveranciers vast te leggen die je graag wilt hebben. Zeker de goede trouwlocaties zijn soms al een paar jaar van te voren volgeboekt, zeker op de vrijdagen en zaterdagen.

Ik geef graag wat voordelen van het trouwen in de winter:

  1. Je hebt meer keus in leveranciers. In de rustige wintermaanden ben je bijna verzekerd van de juiste locatie en fotograaf. 
  2. Trouwen in de winter is goedkoper.
  3. In de zomer wil je graag buiten trouwen maar het weer kan op het laatste moment nog roet in het eten gooien. Daardoor ben je genoodzaakt om op het laatste moment alles te veranderen. In de winter trouw je sowieso binnen. Dus geen stress!
  4. Je zal een ander soort jurk dragen. Geen strapless zomerjurk en daardoor ben je meer uniek. 
  5. Omdat je in de winter meer gefocust bent om met jullie familie en vrienden, alles binnen te doen, is de sfeer nog meer romantisch en warm dan in de zomer. Ook de decoratie is hier erg fijn op aan te passen. Denk hierbij aan kaarsen, een vuur buiten en veel bloemen in warme tinten. 
  6. Denk er eens aan om jullie bruiloft een thema te geven. Warm wedding of Midwinter wedding.
  7. En wat te denken van de hapjes en drankjes en uiteraard het diner. Ik fotografeerde een paar jaar geleden een winter bruiloft en de gasten werden getrakteerd op glühwein en een kop erwtensoep. 
  8. In de winter is de kans dat jullie familie en vrienden hun vakanties hebben geboekt een stuk kleiner. 
  9. En dan uiteraard de huwelijksreis! Wat te denken om vanuit een koud Nederland een huwelijksreis te maken naar een tropisch oord of als jullie van de sneeuw houden samen te gaan skiën?
  10. En dan het laatste punt maar zeker niet het minste punt: de foto’s! Ik weet wel, in de winter heb je geen garantie op sneeuw, maar in de zomer heb je evenmin garantie op mooi zomers weer. Ik laat wat foto’s zien die ik gemaakt hebt in de winter van 2021.

Hoe gaaf is het om in de sneeuw foto’s te maken?