Zoeken

Jullie trouwdag

99% van de bruiloften die ik fotografeer begin ik bij de voorbereidingen van de bruid en de bruidegom. Een heerlijk moment, samen met jullie familie en/of vrienden de dag met elkaar beginnen. Dat kan zijn met elkaar ontbijten tot met een fles champagne opentrekken. Hoe dan ook, het is een uniek moment.

Omdat ik veel christelijke huwelijken fotografeer, is het vaak zeer vroeg dag maar dat is geen probleem. Als jullie in de buurt zijn van elkaar, dan hop ik tussen de bruid en de bruidegom heen en weer. Wonen jullie verder van elkaar dan is er de mogelijkheid om voor een uur een tweede fotograaf in te zetten.

Op de bruiloft zelf ben ik één van jullie gasten, die weliswaar met een paar camera’s rondloopt en aan het werk is. Zo val ik het minste op.

Trouwen in de kerk

Veel van mijn bruidsparen trouwen ook in een kerk. Vaak wordt er niet gefotografeerd tijdens de kerkdienst; dat is per kerkelijke gemeente verschillend. Als een kerkelijk huwelijk niet mag worden gefotografeerd, dan maak ik in een zaaltje vaak wat voorbeelden van ‘bedankt’- foto’s die ik zelf afdruk op de feestlocatie. Daarnaast maak ik vaak ouderalbumpjes tijdens de dienst.

Als het kerkelijke huwelijk wel mag worden gefotografeerd, dan weet ik mijn plek als fotograaf. Met eerbied en ‘ongezien’ doe ik mijn werk.

Na de bruiloft

Jullie ontvangen tussen de 24 en 48 uur na de bruiloft een sneakpreview van de trouwdag. Meestal zijn dat rond de 40 tot 50 foto’s, zodat jullie snel kunnen nagenieten en deze lekker kunnen delen.

De levertijd van de hele reportage is afhankelijk van de datum waarop jullie trouwen. In het hoogseizoen ligt de levertijd rond de 8 weken en in het laagseizoen rond de 4 weken.

Op een bruiloft maak ik duizenden foto’s en deze ga ik allemaal bekijken. Vervolgens maak ik een nauwkeurige selectie van de mooiste en beste foto’s en beoordeel ik of de foto goed in jullie verhaal past. Na het selecteren begint het nabewerken van de foto’s waar ik ongeveer twee volle dagen mee bezig ben. Bij het nabewerken maak ik géén gebruik van filters maar ik maak uitsnedes, pas de belichting soms aan, de contrasten, wit balansen etc. Maar haal ook wel eens storende objecten weg als dat moet. Zo krijgen jullie gegarandeerd de beste en mooiste foto’s. De echte Toppers zeg maar. Van alle gemaakte foto’s blijft ca. 10% over en die zijn voor jullie!! 

Het trouwalbum

Jullie hebben 100% zeggenschap welke foto’s in het album komen. Het is jullie album! Tijdens het intakegesprek komt de werkwijze ruimschoots aan de orde. Er zijn verschillende soorten albums en er is een ruime keuze in covers.