Zoeken

Theo van Woerden

Elke bruiloft die ik mag fotograferen, zie ik als een uitdaging maar ook als een eer om dit te mogen doen. En inmiddels heb ik honderden bruiloften in binnen en buitenland mogen fotograferen. Van de Waddeneilanden tot Zeeuws-Vlaanderen en van Canada tot Italië en de vele mooie plekken die daar tussen liggen.


Toen ik een jaar of 18 was, wilde ik fotograferend journalist worden. De wereld laten zien in wat voor wereld wij leven. De mooie maar ook de schaduwkanten van het leven. Journalist ben ik nooit geworden maar mijn stijl van fotograferen is wel journalistiek gebleven.

Ik laat graag zien wat er echt gebeurt, zonder de dingen in scène te zetten. Graag wil ik jullie laten zien, wie jullie echt zijn. Elk mens is uniek, elke bruiloft is uniek en dat wil ik laten zien en zo fotografeer ik. Echte mensen, uniek en eigentijds. Zo wordt een trouwreportage nooit ‘13 in een dozijn’ maar uniek zoals jullie zijn.

Wij zijn niet fotogeniek

Deze opmerking hoor ik vrijwel dagelijks. Ik kan jullie geruststellen; jullie zijn mooi zoals jullie zijn!! Het is mijn vak om jullie zo te fotograferen, waarin jullie jezelf herkennen. “Ja dit zijn wij echt”, hoor ik nog al eens zeggen. Dan is de missie echt geslaagd.

Verder houd ik van mensen, wie ze ook zijn. Ik heb twaalf jaar lang als vrijwilliger met mensen gewerkt die aan de zelfkant van het leven stonden. Drugsverslaafden en daklozen, ik hou van ze, omdat mijn God houdt van elk mens en daarin wil ik Hem volgen.