Zoeken

Een fotograaf: je krijgt wat je betaalt!

Een fotograaf: je krijgt wat je betaalt!

Als je gaat trouwen, ben je al een tijd van tevoren bezig met alles plannen. Er is heel veel om aan te denken. Eén van die dingen is een fotograaf. En als je nog er nog een schepje bovenop doet: een videograaf. Maar hoe weet je nu of je voor de goede kiest? Je kunt namelijk kiezen voor een hobbyfotograaf of een professionele fotograaf. Wat zijn nu de verschillen en waar doe je goed aan? Wat zijn ieders voordelen en nadelen?

De hobbyfotograaf

Ze lijken uit de grond te komen als jonge bloempjes in de lente. Steeds meer mensen gaan aan de slag met hun hobby en willen daar, als het kan, ook nog wat mee bijverdienen. Hartstikke leuk als dat kan natuurlijk! Maar wat je wel in je achterhoofd moet houden als je kiest voor een hobbyfotograaf op je trouwdag, is dat er bij velen meer nadelen dan voordelen aan verbonden zijn. Het voordeel? Absoluut de prijs. Je bent zoveel goedkoper uit als je je bruiloft laat fotograferen door een hobbyfotograaf! Maar word je er ook blij van? Net zo blij als dat je het laat doen door een professionele fotograaf? Laten we eens kijken naar de nadelen.

Hobbyfotografen zijn niet gespecialiseerd in bruidsfotografie. Wel zijn ze vaak erg goed in het in beeld brengen van de natuur, dieren en stilleven. Heel erg gaaf! Maar dat is wel een heel ander genre dan bruidsfotografie! Al de gear van een hobbyfotograaf, inclusief de lenzen en camera’s, zijn ingesteld op het fotograferen van hoofdzakelijk de natuur. Jij bent natuurlijk geen vlinder of paddestoel en je wilt op jouw mooie dag dat alle emoties, de liefde en de feestelijke sfeer op beeld komt!

De professionele fotograaf

De echte profs zijn gespecialiseerd in het fotograferen van jouw dag. Mensen met emoties, gevoelens, gelaatstrekken en prachtige details. Dat alles kunnen zij op de foto zetten. Daar hebben zij oog voor. Dat is dus een groot voordeel van de professional! Alle camera’s en lenzen zijn hier dan ook op afgestemd. Ook onder moeilijke omstandigheden of met slecht weer weten zij hoe ze aan de slag moeten gaan.

Om dit op zo’n manier te kunnen doen, heeft de prof vele opleidingen, cursussen, trainingen en workshops gevolgd. Er is dus heel veel geïnvesteerd in deze kunst!Nog een voordeel is dat er ontzettend veel tijd wordt besteed aan de nabewerking van foto’s. Elke traan, lach en pure emotie wordt benadrukt.

De prof heeft ook, om zichzelf én het bruidspaar te beschermen, een back-up camera. Daarbij heeft hij ook back-up geheugenkaarten en worden alle foto’s direct bij het maken dubbel opgeslagen, om te voorkomen dat ze per ongeluk verwijderd worden of dat de kaart kapot is.

En is je gekozen professionele fotograaf ziek op je trouwdag? Ook daar heeft hij zijn connecties voor en je krijgt gewoon een super goede back-up die jouw dag fotografeert. Alles is dus dan in de puntjes geregeld.

Het nadeel? Je betaalt wel wat meer. Je bent zeker duurder uit, maar eerlijk is eerlijk… je betaalt gewoon voor wat je krijgt!

Als je dit nu hebt gelezen… zou je dan voor de hobbyfotograaf gaan of voor de professional?