Zoeken

Durf anders te zijn

Durf anders te zijn

We hebben veel tradities in Nederland. Zo ook rondom het trouwen. We denken aan hoe anderen voor ons het deden en zo hoort het dan ook. Maar wees eens eerlijk: hoe vaak zit je niet door foto albums te bladeren en zie je weinig nieuws? Weinig wat er nu echt uitspringt en je aandacht trekt? Tradities en gewoonten zijn mooi, maar als dat betekent dat jouw trouwdag en erger nog; jouw foto’s er bijna precies hetzelfde uitzien als die van je vrienden en bekenden, is dat hartstikke zonde! Er is zoveel wat je kunt doen om jouw dag en alles wat daarbij hoort, bijzonder te maken! Ik vertel je graag hoe!

Kleur jouw dag

De grote droom van vele jonge meisjes is trouwen in een echte, witte prinsessenjurk. Dat is ook in veel kringen bijna het eerste waar men aan denkt: een witte jurk. Maar met je jurk kun je juist heel veel doen om het nét iets anders te maken. Trouwen hoeft helemaal niet per se in een witte jurk! Er zijn prachtige gekleurde jurken te krijgen, die echt het accent leggen op jou als bruid! Zo weet je zeker dat je eruit springt op de foto’s! Wauw, dat is gaaf! Die durft!

Mensen vinden gekleurde jurken vaak erg mooi om te zien, maar zouden het zelf niet durven. Waarom niet? Als dat is wat jij mooi vindt, dan zou je er zeker voor moeten kiezen! En is zo’n gewaagde, gekleurde jurk voor jou een te grote stap? Ook met je schoenen of accessoires kun je heel veel doen, om net even wat meer oempf toe te voegen aan je look! Knalroze schoenen onder een witte jurk, klompen, gympen of cowboy laarzen. Als dat is wat bij je past, bij jouw karakter, is dat juist ontzettend leuk!

De eerste ontmoeting

De deurbel gaat. De bruidegom staat zenuwachtig aan de deur te wachten op zijn bruid. Hoe zal ze eruit zien? Dit is weer zo’n moment dat bij iedereen bekend is, want bijna elk bruidspaar ziet elkaar voor het eerst op hun trouwdag, op deze manier. Zo werd het al gedaan door onze betovergrootouders, dus het is ons gewoon. We denken er niet eens meer over na om het anders te doen. Dus de eerste foto’s in ieders fotoalbum zien er hetzelfde uit. Het bruidspaar aan de deur, zenuwachtig lachend. Maar waarom zoeken we niet naar een origineler idee voor de eerste ontmoeting? Kijk eens buiten het hokje waar we zo snel in denken. Denk eens buiten het gewone!

Poseren en groepsfoto’s

De grote fotoshoot. De bruid en bruidegom hebben een mooie locatie uitgekozen om daar foto’s te maken voor het album. Waar kies je voor? Het bos? De heide? Prachtig! Maar er zijn zoveel andere leuke locaties te vinden om je shoot te doen. Denk vooral eens in contrast. combineer elegant en traditioneel eens met rustiek, lomp en hard. Probeer tijdens de shoot veel te blijven bewegen, met je partner te praten, dans en loop. Zo voorkom je dat je standaard poses houdt. Mix it up! Hetzelfde geldt voor groepsfoto’s. Foto’s met familie en vrienden hoeven echt niet saai te zijn! Het is niet gezegd dat je ouderwets op een rijtje moet staan. Wees origineel, bedenk dat het een feestdag is, een dag in het teken van liefde. Laat dat uitstralen in de foto’s!

Het kan best eng zijn, maar het is een kwestie van durven. Durf te durven, durf anders te zijn!

Geschreven door: Ineke Stout-Willemsen