Zoeken

Bruiloft? Keep it unplugged!

Bruiloft? Keep it unplugged!

Laten we even eerlijk zijn: we gaan bijna nooit meer zonder mobiel de deur uit. En zo wel, dan is het per ongeluk en balen we er stevig van. We doen er alles mee. Contacten onderhouden, tijd doden met spelletjes, to-do lijstjes bijhouden en vooral heel veel foto’s maken. Hoe vol staat jouw galerij met foto’s? Erg vol hè? Vroeger hadden we een camera met een rolletje waar we zuinig mee moesten doen, maar nu kunnen we onbeperkt foto’s schieten. En dus doen we dat ook! Dat is dan ook niet anders op bruiloften. Fotootje van het bruidspaar, foto’s van de kus na de ceremonie en natuurlijk een foto van de shoot die gedaan wordt door de fotograaf. Selfies horen daar zeker ook bij en we willen het liefst alles op de foto zetten.

Moment suprême

Voor het bruidspaar zijn er verschillende prachtige, emotionele en leuke momenten op zo’n dag. Wat dacht je van het moment dat vader de bruid weggeeft aan haar aanstaande man? Zowel de bruid en de bruidegom als de vader staan met tranen in de ogen. Het is zo’n speciaal moment! Dat wil het paar dan ook graag op de foto hebben natuurlijk. Daar doet de fotograaf zijn best voor. Een foto van het paar alleen, met de vader erbij en foto’s met op de achtergrond alle andere genodigden. Maar als je die foto’s later zou terugzien, zou je schrikken van het aantal telefoons die je ziet. Veel gasten bekijken de bruiloft, dus ook deze speciale momenten, door het scherm van hun telefoon. Zo jammer van de foto’s! Je ziet meer telefoons dan gezichten. Datzelfde geldt voor het moment dat het bruidspaar door het gangpad van de kerk naar voren loopt. Zo mooi! De fotograaf positioneert zich een stuk achter hen om prachtige kiekjes te schieten, maar…Hop. Een telefoon in het frame. Eén van de gasten wil dit moment ook zelf op de foto zetten. En zo mist de fotograaf de mooie foto.

Foto’s, foto’s, foto’s

We doen het eigenlijk gedachteloos. We willen alles vastleggen, voor later. Later, als we eens terug willen blikken op die prachtige dag, die fantastische momenten. Maar wees nu eens eerlijk: hoeveel waarde hechten we aan deze tientallen foto’s die we maken op zo’n dag? En beleven we er nu echt veel meer plezier aan, om door de mobiel zo’n dag vol mooie momenten te beleven?Wat doen we écht met die foto’s, na zo’n bijzondere dag? Misschien kijken we er nog een week naar en dan zetten we het ergens op een geheugenkaartje, want: oeps, het geheugenkaartje van de telefoon zit vol door al die foto’s. Wat moeten wij met al die foto’s van andermans dag? Is het niet veel mooier om de dag unplugged te beleven, de telefoon diep in de broekzak weggestopt en vol aandacht voor alles wat er om je heen gebeurt?Vraag het bruidspaar maar eens of je niet een avondje kunt afspreken om het uiteindelijke album te bekijken. Veel gezelliger dan door je telefoon scrollen toch? En gegarandeerd dat je ook meer meemaakt van een bruiloft! Daarvoor zijn gasten uiteindelijk uitgenodigd: genieten!

Doe het bruidspaar en de fotograaf een lol en houd je mobiel een dagje thuis…

Geschreven door: Ineke Stout-Willemsen